Четирима обвиняеми по делото за атаката в "Крокус сити хол“ са обвинени в подпомагане на терористи, тъй като са знаели за намеренията да бъде извършена терористична атака в Москва, разкриха за ТАСС източници от правоохранителните органи.

"Исломов и двамата му сина, които са продали колата Renault на терористите, както и Касимов, който им е дал под наем апартамента, са били наясно с намеренията на Мирзоев, Рачабализода, Фаридуни и Файзов да извършат терористична атака, знаели са за подготовката й и са допринесли за нея. Въпросът не е, че те са продали нещо“, поясни събеседникът на агенцията.

Той потвърди, че колата Renault, с която терористите са пристигнали в концертната зала и са избягали след престъплението, е била продадена за 250 000 рубли.

По-рано вестник "Коммерсант“ съобщи, че братята Исломови са събирали информация за терористите и са им осигурявали транспорт.

Междувременно един от обвиняемите по делото - Аминчон Исломов, който не призна вината си в съда, обжалва решението за ареста му.