Кралят на Великобритания Чарлз III се завърна към обществени задължения след няколкомесечно лечение на рак. Това се посочва в съобщение, разпространено от Бъкингамския дворец.

Чарлз III и съпругата му кралица Камила посетиха онкологичния център "Макмилън“ към болницата на Лондонския университетски колеж, където са провели среща с пациенти и персонал. "Това посещение ще повиши осведомеността за важността на ранната диагностика и ще подчертае някои от иновативните изследвания, които центърът подкрепя в болницата“, подчертават в текста.

На 26 януари Чарлз III претърпява рутинна операция поради увеличена простата. По време на тази процедура Негово Величество бе диагностициран с рак, което Бъкингамският дворец обяви в началото на февруари. Кралят се оттегля от обществени задължения, но продължава да работи.

Видът рак, открит при 75-годишния монарх, така и не бе разкрит, но през последния месец бяха разпространени няколко изявления за здравето на Чарлз III. Освен това бяха публикувани снимки и видеоклипове на монарха, включително великденско обръщение, както и кадри от аудиенция на премиера Риши Сунак, въпреки че тези срещи обикновено се провеждат при закрити врати. На 31 март Чарлз III участва в служба в параклиса "Сейнт Джордж“ на територията на замъка Уиндзор по случай Великден.