"Принцеса Кейт Мидълтън. Съпруга на бъдещия престолонаследник на Велика Британия. Майка на три малки деца. Обожавана от милиони по света.

Кейт обаче няма право на личен живот, макар стаите в дома й да не са денонощно пълни с придворни дами и ухажори.", това написа журналистката Лияна Панделиева в социалната мрежа преди минути и продължи:

В модерното ни време на Кейт се наложи да се изправи пред целия свят и да каже с възможно най-широка усмивка: "Болна съм от рак. Надявам се, че лечението ще ми помогне"

И чета CNN: Принцеса Кейт обяви, че е болна от рак!

В червен курсив новината тече! Световна новина! Световна дъвка! Миг, в който няма никаква разлика между таблоиди и новинарски медии.

Не знам кой свят е по-токсичен: средновековният, когато всеки приятел е било възможно да се окаже шпионин и доносник, свят в който всяко безобразие е било оправдано с божия промисъл или днешният, преливащ от милиони злобни, ненавистни, яростни анонимни същества, скрити зад онлайн профили, които обаче хвърлят жлъч с минометна сила.

Най-кафявите медии полудяха до степен да подкупят служител на болницата, който да се добере до медицинската документация на принцесата. Каква ли цена се плаща за това да бъдат публикувани кръвни данни, описание на операция и резултати от хистология?

Крал Чарлз ІІІ обяви, че е с диагноза рак на простата.

Принцеса Кейт Мидълтън обяви, че е с диагноза рак.

От цялото си сърце се надявам, че майката на три деца Кейт ще премине през тежкото изпитание.