Потребители на социалните медии във Великобритания са публикували изображения на националния флаг на Обединеното кралство, който е бил спуснат наполовина в неделя (17 март), пише The Times Now.

Знамената на обществени сгради, като Бъкингамския дворец и парламента по правило се спускат на половина в знак на траур или съпричастност.

Известно е, че в момента двама членове на кралското семейство във Великобритания имат здравословни проблеми. Това са крал Чарлз и принцесата на Уелс Кейт Мидълтън. Знамената могат да бъдат свалени наполовина по причини, свързани с международната обстановка. Смъртта на премиера също е основание за подобно действие, пишат от британската медия.

Известно е, че Кейт Мидълтън наскоро не се е появявала публично. Херцогинята Меган Маркъл на няколко пъти се е опитала да се свърже с принцесата. 

Въпреки че няма потвърждение, бързо са се появили различни версии за здравословното състояние на Кейт Мидълтън. От британската медия подчертават, че не са успели да проверят дали знамената наистина са били свалени наполовина.