Руските войски влизат в село Уманское, западно от Авдеевка, и забиват съветското знаме там. Това съобщава анализаторът на BILD Юлиан Рьопке.

Той отбелязва, че след падането на Авдеевка украинските войски са държали отбраната на запад от града по линията Бердичи - Семьоновка - Орловка - Тоненкое. Въпреки това до края на март руските войски пробиха тази линия и напреднаха на запад.

След това украинските въоръжени сили заеха отбранителни позиции в следващите села на запад, първото от които беше Уманское. Сега руската армия влезе и в него, а на паметника на загиналите във Втората световна война е издигнато червено знаме на СССР със сърп и чук.

 "Руската нахлуваща армия проби украинската отбранителна линия западно от Орловка и издигна съветското знаме в центъра на Уманское. По всичко изглежда, че южната и западната част на селото остават под контрола на украинската армия. Някои от кадрите показват яростни атаки срещу украински окопи източно от Уманское и изтеглянето на украинските войски на запад по северната страна на езерото близо до селото“, пише Рьопке.