"Златна" България! Боряна Калейн е шампион в многобоя на Световната купа в София! Сребърен медал спечели другата българка - Стилияна Николова!

Със съчетанията с бухалки и лента завърши индивидуалния многобой на 13-та Световна купа по художествена гимнастика в София. България бе представена от индивидуалистките Боряна Калейн и Стилияна Николова.

Калейн събра актив от 137.300 (35.600 точки на обръч, 33.800 на топка, 35.050 на бухалки и 32.850 на лента) и се окичи със златния медал в многобоя на Световната купа.

Другата ни представителка Стилияна Николова допусна грешки в композицията си с бухалки днес, но изигра силна лента, за да запише сбор от 135.100 (34.350 на обръч, 35.150 на топка, 31.800 на бухалки и 33.800 на лента) и заслужено се окичи със сребърния медал в многобоя.

Бронзът отиде при Дария Атаманов от Израел с резултат от 132.600.

Седем от общо осем възможни финала за българските грации в утрешния ден. Боряна Калейн се класира за всички четири финала, а Стилияна Николова намери място сред най-добрите осем на обръч, топка и лента.

Главен съдия на състезанието е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Съдия за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова, която днес бе в панела за трудност с тяло на бухалки.

Поздравления за целия екип, който стои зад този успех в лицето президента на БФХГ Илиана Раева, директора на националните отбори Деспа Кателиева, старши треньора на отбора Бранимира Маркова, личните треньори Марияна Памукова и Валентина Иванова, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова, психолози проф. Татяна Янчева и Стелияна Янкова, д-р Мариян Добрев и кинезитерапевт Ясон Петусис!