Българската федерация по художествена гимнастика публикува остра позиция по повод зачестилите критики към ансамбъла в социалните мрежи.

"След изминалите няколко състезания от този сезон наблюдаваме нарастваща тенденция за негативни и дори злостни коментари срещу българския ансамбъл на официалната страница на БФХГ, както и на други фенски страници в социалните мрежи. Бихме искали да Ви съобщим, че категорично няма да толерираме и да допуснем на нашата страница коментари, които да дестабилизират, деморализират и демотивират националния отбор", започва съобщението от федерацията.

"С цялото ни уважение към Вашите познания, емоции и отделено време за нашия спорт, считаме, че подготовката на отбора и програмата, която изпълняват, са изцяло в ръцете на професионалистите, които осъществяват и управляват тренировъчния процес."

"БФХГ няма да допусне омаловажаване на техния труд, усилия и представяне на международни състезания. Анализите, които правим след всяко състезание, и резултатите, които постигат до момента, не излизат от рамките на допустимото и не нарушават драстично състоянието на отбора."

"С цел да подкрепим националния отбор по пътя към Олимпийските игри и да му създадем максимално комфортна атмосфера ще премахваме всеки коментар, който обижда, унижава или третира с мнението си некомпетентно който и да е член на националния отбор, независимо дали е насочен към състезатели, треньори или други специалисти от екипа", гласи още текстът.