Вицепрезидентът на БФХГ и международен съдия категория "бреве" Невяна Владинова ще дебютира като главен съдия на Световната купа по художествена гимнастика този уикенд. Бившата грация вече се развива и като успешен рефер. Тя призна, че се учи от най-добрите арбитри у нас и вярва, че може да тръгне по стъпките им.

"За мен е изключителна чест и огромна отговорност да бъда главен съдия на състезание от такъв ранг, а именно на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в зала "Арена София" от 12 до 14 април. Това е много важна стъпка, но съм благодарна, че до мен стои един силен, отговорен и работлив екип, с който ще направим всичко възможно състезанието да протече гладко, спокойно и успешно. Ще подходя, както обикновено, с голяма отговорност към доверието, което ми гласува БФХГ. Учила съм се и продължавам да се уча от най-добрите съдии по художествена гимнастика в България, които винаги са ми давали безценни и правилни съвети и вярвам, че мога да тръгна по техните стъпки", каза тя.

"Повече от месец се подготвям за това състезание. Всички детайли по организирането на надпреварата са направени. От понеделник работим по цял ден в "Арена София". Тук пристигат едни от най-авторитетните съдии на държавите, които ще вземат участие. За България рефери ще бъдат Филипа Филипова в индивидуалната надпревара и Християна Тодорова при ансамблите", допълни Владинова.

"Заявени са състезателки от 43 държави - 15 ансамбъла и 57 индивидуални гимнастички. Пристигат едни от най-силните отбори в света - Израел, Италия, Украйна, Япония. Очаква ни много зрелищна борба за медалите в София този уикенд. Сигурна съм, че с помощта на нашата невероятна публика, момичетата ще успеят да направят едно силно състезание. Да пожелаем успех и отлично представяне на българския отбор!", завърши бившата ни националка.