Пожарникарят, върху когото падна дърво по време на спасителната акция при тежката катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив, е в стабилно състояние, съобщиха за "Фокус" от УМБАЛ "Св. Георги". Той е Клиника по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ), но лекарите го държат стабилен, казаха още от болницата.

Засега няма яснота за състоянието на 22-годишните момче и момиче, които са се возили на задната седалка на джипа-ковчег. Лекарите не дават повече информация, тъй като се води следствие. Двамата също са в Университетската болница.

Тежкият пътен инцидент стана около 3.30 ч. сутринта в понеделник на бул. "Руски" в близост до кръстовището с бул. "Шести септември".

Джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл в разделителната ивица между двете платна и се блъснал последователно в няколко чинара.

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години.

Според експертите скоростта, с която се е движил джипът преди катастрофата, е над 200 км/ч.