Инициативата "Написах ти писмо. Ти закъде бързаш?" да се проведе и в Пловдив, предлага Сдружение "Ангели на пътя", което обединява семейства на загинали при ПТП от цяла България. Предложението е в Пловдив да се поставят билбордове с лицата на загиналите деца, а към фишовете за превишена скорост да има писмо, написано от майки, сестри, бащи до загиналото им дете и последните им думи към него.  

"Това е един шок за тези, които получават писмата с фишовете за превишена скорост, защото те са много лични и доста шокиращи. В Пловдив има доста случаи на загинали при ПТП, затова дойдохме на тази среща - да продължим да казваме какви са ни исканията" - каза пред камерата на Plovdiv24.bg създателката на сдружението Петя Иванова.

"Ангели на пътя" се бори за законодателни промени, сред които е криминализирането още на първия тест за алкохол и наркотици, а когато управляваш пиян или дрогиран и настъпваш газта докрай, да се води умисъл. 

Иванова припомни, че благодарение на непрекъснатите протести в София се стигна до приемането на решението за отнемане на автомобилите на пияните и дрогираните. Предстои прецизирането, но от сдружението ще настояват и на джигитите на пътя също да им бъдат отнемани автомобилите.

От сдружение "Спаси Пловдив" поискаха да се криминализира шофирането със скорост над ограничението за града 50 км/ч. "Ако карате над 100 км/ч в града, вие сте потенциален убиец. Смятаме, че това ще стресне много от някои хора, които се мислят за безсмъртни. Обръщам се към тях: Карайте внимателно, животът е безценен!" - каза председателят на сдружението Асен Костов.