"От днес вече няма опасност за живота ѝ, като че ли стана чудо. Има коремна операция, не мога да ви кажа точно, мисля че черният дроб беше засегнат и шит, но за подробности в момента не мога да ви кажа."

Това каза Красимира Узунова, която е майка на едно от оцелелите момичета при тежката катастрофа на бул. "Руски".

По-добро е състоянието и на другия оцелял от ПТП-то, 22-годишен младеж. Той също е изведен от интензивното отделение.

"Видяхме го днес, видяхме родителите му. Той също е в добро състояние. До колкото знам е малко по-добре от моята дъщеря.", допълни пред БНТ Узунова.

Припомняме, че тежкият пътен инцидент  възникнал около 3.30 ч. сутринта в понеделник на бул. "Руски" в близост до кръстовището с бул. "Шести септември", съобщиха от ОД МВР Пловдив.

Джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл в разделителната ивица между двете платна и се блъснал последователно в няколко чинара.

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години.

Автомобилът се е движил с поне 150 км/час. Камерите на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“ към община Пловдив са заснели движението му, съобщи Георги Стоилов, шеф на фирмата.

От общинското предприятие планират да сложат допълнителни камери, които да намалят тежките катастрофи на булеварда