Информационните табла по спирките в Пловдив са замръзнали от два дена и изписват само "Община Пловдив", видя "Фокус".

Георги Стоилов, директор на ОП"Организация и контрол на транспорта", съобщи, че вече се инсталира новата система в автобусите в Пловдив и вероятно причината да не работят таблата в момента е тази. 

Въпреки че когато таблата работят, те пак не показват цялото разписание на автобусите, все пак това е по-добре, отколкото да няма никаква информация, смятат хората.

Стоилов обясни, че това пък се дължало на факта, че едва една трета от автобусите били вързани към предишната система и отчитали разписанията си. По тази причина някои от линиите въобще не се показват на таблото.

Той сподели още, че старата система на "Индра" отчита много проблеми и те са забелязани отдавна. Но от общината се надяват с новата система на софийската компания "Тикси" АД за надграждането на системата за градски транспорт в Пловдив тези пропуски да се отстранят.

Очаква се тя да заработи до края на пролетта. Вече има вързани няколко пилотни линии, които ще заработят по-рано. 

От Община Пловдив правят важно уточнение за улеснение на гражданите:

На сайта на общината, в секция "Транспорт", четвърта подсекция вляво, има виртуално табло на спирките на Градски транспорт в Пловдив. Ако човек си знае номера на спирката, то много лесно може да провери разписанието си онлайн, дори от телефона, докато чака.