"Автотранс -2000“ поема изпълнението на автобусна линия № 7 от масовия градски транспорт от 1-ви април 2024-та година. За това се договориха днес участниците в Консорциум "Пловдив 2017“ ДЗЗД.

"Автотранс -2000“ поема ангажимента да изпълнява всички задължения за извършване на обществената услуга по градска автобусна линия № 7, която към момента се изпълнява от съдружника в Консорциума - "Хеброс бус“ АД. 

"Към настоящия момент фирма "Автотранс-2000“ изпълнява курсовете по своите линии над 90%. От ОП "Организация и контрол на транспорта“ ще следим за качественото изпълнение на поетите ангажименти по всички автобусни“, заяви директорът на общинското предприятие Георги Стоилов.

Plovdiv24.bg припомня, че преди десетина дни шофьори на фирмата обявиха, че ще спрат работа заради неизплатени заплати няколко месеца назад. Тогава директорът на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов заяви, че от 30 коли на "Хеброс бус" само 11 са навън. По думите му линиите са нередовни и не се изпълнява разписанието по график, за което фирмата не получава и необходимите субсидии.