По случай 148 години от Априлското въстание внесох предложение като зам. -председателя на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в Столичен общински съвет за организиране на атракционен превоз от пл. "Александър Невски" до НИМ. Това съобщи общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

"Предложих като част от програмата за честванията на тази бележита историческа дата и събитие да бъде организирана временна излетна атракционна автобусна линия. Считам, че по този начин ще улесним жителите и гостите на града да посетят Национален исторически музей, където могат да бъдат видяни експозиции, свързани с Априлското въстание.

Предложението беше одобрено и на 20 април ще бъде организирана атракционна линия от пл. Свети Александър Невски до НИМ. Часовете на тръгване от пл. Свети Александър Невски ще са: 10, 11, 12, 13:10, 14 и 15 ч. От НИМ автобусът ще тръгва в: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 и 15:30. Атракционната линия ще бъде обслужвана от един от четирите доставени през февруари двуетажни автобуси за "Столичен автотранспорт" ЕАД. Пътуването ще бъде безплатно", добави още Контрера.