Забързано ежедневие, тичане от задача на задача, интензивен трафик...Вършим машинално всичко, не внимаваме, съсредоточаваме се в момента, но дори не помним какво сме правили преди това.

Звучи философски, но всъщност е картината на ежедневието ни.

Младо момиче се свърза с редакцията на "Фокус", за да ни разкаже деня си и защо нещо лошо я накара да се усмихне накрая.

Качва се в тролей номер 7 в столицата. Бърка в раницата си, за да извади дъвки и без да се усети от нея изпада несесер с документи за колата, ключове, дори пари.

Прибира се вкъщи и още неосъзнала загубата, получава обаждане от "Центъра за градска мобилност". Вещите са намерени и предадени на водача на превозното средство. 

Ако се замислим – късмет е, че доброжелателен пътник открива въпросния несесер и веднага го предава. Късмет е, че водачът не казва-не ме интересува, занеси го в полицията, късмет е, че въпросният ватман по най-бързия начин се свързва с "Центъра за градска мобилност"... Те на свой ред, издирват момичето и телефонния номер и й сигнализират преди самата тя да е разбрала за загубата.

Добрите хора в тази история са повече от един. Всеки от нас знае, че рядко съдбата е толкова благосклонна.

Чрез "Фокус" момичето благодари на всички герои в тази ситуация.

Ватманът се казва Георги Димитров. Той също е младо момче. Връща документите и мъмри момичето "бъди по-внимателна"!

Все още не е известно името на добросъвестния пътник, който е предал документите. Благодарностите са и към него.

Редакцията на "Фокус" ще се радва да разкаже историята и на този добър човек. Нека се свърже с нас.