Представям ви вече окончателната постоянна организация на движението в кв. "Витоша ВЕЦ-Симеоново“ по маршрута на автобус 805. Тя беше одобрена от Транспортната комисия във вторник. Това написа Константин Павлов, кмет на столичния район "Лозенец", в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

Той публикува схемата и добави: "В следващите няколко седмици очаквам тази организация да бъде въведена. Молим ви да спазвате правилата за движението по пътищата, да следите за новите знаци и да проявявате повишено внимание, докато свикнете. Промените са за добро".

Ето част от коментарите на жителите на квартала под публикацията:

- "Най-тъпото решение, което можеше да се вземе! Предвид сутрешното задръстване на "Георги Райчев" и голямата група от хора които избягват това задръстване през "Емануил Попдимитров"! Да не говорим какво препятствие се десетките камиони сутрин за строежите в крайната част на квартала! Честито на всички нас!

- А защо "Константин Петканов" и "Братя Чакрин" също не влизат в организацията на движение, при положение, че са "успоредни" и спокойно биха могли да станат еднопосочни съответно в едната и другата посока?

- Доживяхме ли?

- Направете "Емануил Попдимитров", в частта между "Ангел Каралийчев" и "Трифон Кунев" двупосочна. Това е късо разстояние и там има място за разминаване на две коли съвсем спокойно.

- По тях не минава бусчето. Нека видим пилотно как ще се случат нещата и дали този модел може да се приложи и за други части на квартала!

Схемата на окончателната и постоянна организация на движението в кв. "Витоша ВЕЦ-Симеоново“ по маршрута на автобус 805 може да видите в галерията!