Без каквото и да е публично съобщение община Пловдив и строителят - фирма "Драгиев и Ко" на новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" пуснаха стария пътен участък за движение на автомобили, видя Plovdiv24.bg.

Това се е случило в рамките на днешния следобед, тъй като сутринта заграждения и матнинелите все още стояха. Автомобили спокойно преминават. Припомняме Ви, че преди няколко дни бе положен първият пласт асфалт. Вторият вече е факт, факт е и маркировката на вече напълно заетите паркоместа от страната на МОЛ Пловдив Плаза.

Все още затворен е най-новият участък на улицата, който има излаз към улица "Тодор Гатев" и оттам към бул. "Санкт Петербург". Там и събрани строителните машини.

Отварянето е свързано с предстоящите празници и очакваният наплив на посетители в зоната с търговските обекти. Предстои затваряне на улица "Д-р Георги Странски" от ул. "Генерал Радко Димитриев" до ул. "Коста Паница". В момента там е разкопано и има ограждащи ленти покрай тротоарите, чиято настилка предстои да бъде подменена с нова, а самите тротоари разширени.

Припомняме, че освен пътното платно, 50 паркоместа и пешеходната част, проектът предвижда ново улично и икономично осветление и залесяване. Той е на обща стойност 3,2 млн. лв. 

Все още знаците, които указват ремонта, стоят, тъй като обектът не е въведен в експлоатация. На пътното платно стоят и казаните с боклук, които препречват движението, има и паркирали автомобили, които свикнаха да престояват на ул. "Архимандрит Евтимий" до Мола, докато трае ремонтът.