Днес общинските съветници ще разгледат предложената от екипа на кмета Васил Терзиев план-сметка за тази година и ще стане ясно дали тя ще бъде одобрена. В публикация във Facebook кметът на София напомни, че в план-сметката са включени и предложенията на гражданите от общественото обсъждане, както и тези на всички партии в Столичния общински съвет и независими общински съветници. 

Осигурени са нови 53.9 млн. лева и 5 млн. лева от резерва, за да станат възможни предложенията на общинските съветници. 

"Всички общински съветници говорят, че гласуването на бюджета е политически акт. Той обаче на първо място е акт на отговорност към софиянци. Затова в последните седмици водихме разговори по предложенията на всички политически сили представени в общинския съвет и с независимите общински съветници. Осигурихме общо нови 53.9 млн. лева и 5 млн. лева от резерва за да станат възможни предложенията на общинските съветници.

В корекциите на бюджета включихме 10 предложения на ПП-ДБ-СС, ГЕРБ, БСП, Синя София, ВМРО-БНД, независими съветници. Заедно с тях изработихме списък с 29 обекта и дейности без осигурено финансиране към капиталовата програма, които ще бъдат изпълнявани при наличието на средства. Обсъжданията продължават и днес, като ще могат да се правят още предложения 

В залата на градския парламент очаквам да видя кой и с какви аргументи ще гласува срещу софиянци и корекциите на бюджета, в които участваха всички", заяви още Васил Терзиев в социалната мрежа.