София ще разполага с над 2.600 млрд. лева. Рекорден бюджет, но нашата амбиция не е приключила. Ние ще търсим постоянно нови източници на приходи, за да може да реализираме все повече от проектите, които смятаме, че са нужни на града и които идват от всички партии. Ние ще продължим да се борим, защото добрите идеи идват отвсякъде. Това заяви кметът на София - Васил Терзиев след приемането на бюджета на София, предава Sofia24.bg.

"София има приет бюджет. Всички ние сме изключително щастливи, че 45 от общинските съветници гласуваха за София и ще подкрепят тези политики, които ние смятаме, че са необходими за града. Това, което ние обещахме e да работим амбициозно през цялата година и по приходната част, за да намерим още възможности за финансиране на част от проектите, които са в резервния списък, на част от добрите инициативи, които всички ние искаме да се случат, но ще трябва първо да намерим откъде ще дойдат тези приходи.

Едно голямо благодаря, че гласуваха за София. Това е бюджет, който е за София, той не е за нас. Ние ще работим, за да покажем на софиянци, че колективно може да направим добро за този град, въпреки дискусиите, които имаме, въпреки ескалацията от време на време. Това е една стъпка, която показва отговорно отношение от общинския съвет", коментира още кметът на София.

Той припомни, че до днешния ден се е стигнало трудно: "Започнахме с много родилни мъки, едва избрахме председател на Общинския съвет, но се надявам за този мандат всички ние да направим възможно най-много добри неща за града".