Няма да подкрепим бюджета на София. Този бюджет е плах и неамбициозен. Това заяви лидерът на БСП-София Иван Таков, предава "Фокус".

Той подчерта, че бюджетите на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова също са били неамбициозни и не дават решение на нито един хроничен проблем в града: "В момента виждаме продължение на тази политика, която за нас е абсолютно неприемлива. Ние имаме входирани алтернативни предложения за 72 млн. лв. Вътре, разбира се, сме наблегнали на общинските жилища, здравната и образователната инфраструктура, на запазване на зелената система в Столична община. Ние сме направили нещо, с което да помогнем. Разбираме, че им е първи бюжет на колегите и все още не могат да се ориентират, но това е нещо, с което бюджетът ще стане добър за софиянци", обясни Иван Таков.

Той обясни, че са направили и предложение за раздаване на ваучери за храна на общинската администрация за 12 млн. лв., защото по думите му, заплатите в сектора са много ниски.

"Трябва да бъде изцяло прието нашето предложение за бюджета, защото то е изключително добре направено и балансирано. Ние сме показали откъде да вземат приходите. Огромна част от пропуските в бюджета са в данъчните приходи, там са подценени и във функцията, която зависи от администрацията на Столична община. Дивидентите само от "Софийска вода" се очаква да са над 9 млн. лв., а те са заложили 7 млн. лв., посочи Таков. В санкциите и глобите също много плахо са постъпили", отбеляза лидерът на столичните социалисти.