Подкрепихме бюджета, защото голяма част от нашите предложения, както за политики, така и за конкретни включвания в бюджета на конкретни проекти бяха удовлетворени. Влязохме в дискусия по този бюджет много критични и се радвам, че с колегите от останалите политически партии успяхме значително да го подобрим. Особено по отношение на събираемостта на местни данъци и такси, по отношение на това, че ще очакваме много по-високи приходи от управлението на общинската собственост, което е слабост на предишното управление. Това заяви общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков, след като Столичният общински съвет прие бюджета, предава репортер на Sofia24.bg. 

Ето какво още добави той: "Особено сме удовлетворени от това, че се завишават рязко средствата за култура и се приеха нашите предложения за рязко увеличаване на средствата за спорт и най-после, дълго чаканото от нас, строителство на много ученически спортни зали. Нещо от което София се нуждаеше от много години. 

Очакваме съвсем скоро да се създаде специализирано звено за проучване и експлоатация на минералните извори на София. Очакваме в близко време кметът да започне да изпълнява ангажиментите по управленските политики, които ние сме предложили. Слабост на бюджета е това, че кметът не предложи управленска програма преди бюджета. Но затова ще се наложи в следващите дни да бъдем критични и очакваме да видим неговата програма в най-близко бъдеще".