Задържан е още един заподозрян, участвал в схема за финансиране на лицата, атакували "Крокус Сити Хол". Това са съобщили от следствения комитет на Руската федерация на 28 март в своя канал в Telegram, предава "Известия".

"Друг заподозрян, участващ в схема за финансиране на тероризъм, е идентифициран и задържан“, се посочва в изявление на руския Следствен комитет.

Следствието ще поиска от съда да му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", се допълва в съобщението.

Отбелязва се, че "първоначалните резултати от разследването напълно потвърждават планирания характер на действията на терористите, тяхната внимателна подготовка и финансова подкрепа от страна на организаторите на престъплението".

"В допълнение, Следственият комитет е получил доказателства за връзки между терористите от "Крокус Сити Хол" и украинските националисти. Това е установено при проучване на иззети от тях технически средства и анализ на информация за финансови операции. Разследването също така получи потвърдена информация, че извършителите на атаката са получили значителни суми пари и криптовалута от Украйна", пише руската медия.

На 22 март въоръжени мъже откриха огън с автоматични оръжия по посетители на концерт в "Крокус Сити Хол", убивайки по официални данни 140 души. Отговорността за атаката поеха бойци на "Ислямска държава".