Боевете за Бахмут продължават, руснаците концентрира допълнителни резерви, заменяйки наемниците от ЧВК "Вагнер“ с редовни армейски отряди. Епицентърът на боевете продължава да бъде на изток, подчерта заместник заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр в канала си в Telegram, предава РБК-Украйна.

В посока Бахмут руските войски се опитват да спрат настъплението на украинските сили по фланговете, което приближава Въоръжените сили на Украйна до тактическото обкръжение на града. За целта руснаците използват артилерийски обстрел.

Освен това руското военно командване прехвърля допълнителни части по фланговете, за да подсили своята групировка в района. Също така в предградията на Бахмут наемниците от ЧВК "Вагнер“ са заменени с редовни армейски части.

В самия Бахмут към настоящия момент остават "вагнеровците".

"Нашите войски контролират покрайнините на града в югозападната част в района на "Самолета“, обясни Маляр.

Руснаците настъпват в още няколко направления – Авдеевско, Мариинско, Лиманско и Купянско. ВСУ са отблъснали атаки в Авдеевка и Мариинка. В Лиманско направление от изминалото денонощие руските сили не водят настъпателни действия.

По думите на Маляр, боевете продължават в Купянско направление.

"Врагът атакува, опитва се да завземе плацдарм за по-нататъшно настъпление, понася загуби“, допълни заместник-министърът на отбраната на Украйна.