Руските войски напредват на запад от Бахмут, в границите на Ивановское, на северозапад и запад от Авдеевка, на север от Красногоровка, на юг от Невелское, на югозапад от град Донецк, на север от Новомихайловка, в района на границата на Донецко-Запорожка област, южно от Урожайное. На повечето направления се водят позиционни боеве, посочва в последния си доклад базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

В петък, 29 март, активни боеве се водят по линията Купянск-Сватов-Кременная, но няма потвърдени промени на фронтовата линия. Според украински и руски източници боевете са се водили на запад от Кременная близо до Терни и на юг от Кременная близо до Белогоровка.

Заместник-командирът на украинския отряд, действащ на направление Купянск и Лиманск, е съобщил, че руските войски продължават да концентрират около 100 000 души на направленията Купянск и Лиманск и планират да извършват ротации (вероятно тактически) поне веднъж седмично за сметка на жива сила и загуби на оборудване.

Отбелязва се, че руските сили активно натрупват личен състав и техника и изпращат неуточнени допълнителни сили на Купянското направление, за да продължат превземането на Купянск и Купянск-Вузлове. Заместник-командващият е отбелязал, че руските сили са най-активни на Лиманското направление в района на Белогоровка и Терни и безуспешно се опитват да продължат настъплението на  Купянското направление в района на Синковка (североизточно от Купянск) и Ивановское (югоизточно от Купянск).

Украинските сили не са открили руски диверсионни и разузнавателни групи, опитващи се да влязат в Украйна през международната граница с Русия. Ръководителят на Харковска област Олег Синегубов е заявил, че украинските сили не са забелязали концентрация на руски войски за атака срещу град Харков.

Съобщава се, че подразделения на 7-ма отделна мотострелкова бригада (2-ри армейски корпус на така наречената ЛНР) действат близо до Белогоровка.

Според доклада на ISW, на фона на продължаващите позиционни битки, руските войски леко са напреднали на запад от Бахмут. Геолокационни изображения, публикувани на 26 март, показват, че руските войски са направили малко движение в границите на село Ивановское, разположено западно от Бахмут. Позиционни битки продължават да се водят:

на запад от Бахмут в районите Часов Яр, Ивановское

на югозапад от Бахмут в районите Клещеевка и Андреевка.

Говорител на украинската бригада, действаща на направление Бахмут, е заявил, че руските дронове и разузнавачи представляват значителна заплаха за украинските сили в района. Съобщава се, че западно от село Иванивское в момента действат части на 11-та отделна гвардейска десантно-щурмова бригада на руските сили.

Руските сили наскоро са напреднали северозападно и западно от Авдеевка на фона на продължаващите позиционни боеве в района на 29 март. Според геолокационни кадри, публикувани на 28 март, руските сили продължават настъплението си на север от Красногоровка (разположена северозападно от Авдиевка).

Допълнителни геолокационни кадри, публикувани на 19 март, показват, че руските сили също са напреднали леко на юг от Невелски (разположен югозападно от Авдеевка).

Позиционни битки се водят:

на северозапад от Авдеевка в районите Семеновка и Бердичи

на запад от Авдеевка близо до селата Тоненке и Уманске

на югозапад от Авдеевка близо до селата Первомайское и Невелское.

Руските сили са напреднали леко югозападно от град Донецк на фона на продължаващите позиционни боеве в района към 29 март. Според геолокационни изображения, публикувани на 28 и 29 март, руските войски са напреднали леко на север от Новомихайловка (югозападно от град Донецк). Според украински и руски източници позиционните боеве продължават:

на запад от Донецк близо до Красногоровка и Георгиевка

югозападно от Донецк, близо до село Водяне.

На 29 март руските сили са постигнали малък напредък в граничната зона на Донецко-Запорожката област на фона на продължаващите позиционни боеве в тази зона. Кадри от геолокация, публикувани на 29 март, показват, че руските сили наскоро са напреднали леко на юг от Урожайное (южно от Велика Новосилка).

Позиционни боеве се водят:

близо до Старомайорское (южно от Велика Новосилка)

северно от Приютне (югозападно от Велика Новосилка).

Съобщава се, че подразделения на руската 30-та артилерийска бригада (36-та общовойскова армия, Северен военен окръг) действат на Шахтарското направление (граничен район на Донецко-Запорожка област).

В петък, 29 март, продължавт позиционните битки близо до Работино и северозападно от Вербовой (източно от Работино) в западната част на Запорожка област, но не са регистрирани потвърдени промени във фронтовата линия.

Продължават боевете в района на Работино, където действат подразделения на руския 71-ви мотострелкови полк (42-ра мотострелкова дивизия, 58-а общовойскова армия, Южен военен окръг).

Освен това на 29 март продължават позиционните боеве в източната (лявобрежна) посока на района на Херсон, вероятно близо до Кринки.