Руското военно командване сега обмисля няколко тактически направления в Източна Украйна, където може да започне офанзива това лято.

Според Института за изследване на войната (ISW), цитиран от УНИАН, стабилизирането на Руската федерация в основната им част северозападно от Авдеевка принуждава командването да направи избор. По-специално, те могат да продължат да се движат на запад към Покровск или да се опитат да напреднат на север, за да започнат допълнителни операции около Часов Яр.

Според последните геолокационни изображения, публикувани на 28-29 април, руснаците са напреднали в западна и североизточна посока от Очеретино, по жп линията до северозападните покрайнини на Очеретино и до Нетайлово.

"Боевете продължиха и на северозапад от Авдеевка близо до Калиновка, Архангелское, Новобахмутовка, Соловьово, Сокол, Новопокровски и Новоселовка Първа; и западно от Авдеевка близо до Орловка и Уманское“, се добавя в доклада.

Няколко военни блогъри заявиха, че руснаците провеждат настъпателни действия в района на Керамика с цел настъпление към Архангелское, но също така се опитват да настъпят на запад от района на Очеретино към Сокол и на югозапад към Новопроковское-Новоселовка Первая.