Въоръжените сили на Украйна контраатакуват във Волчанския район, Харковска област. Това са съобщили от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предава РБК-Украйна.

От началото на деня (15 май) на Харковско направление руснаците са атакували в посока село Старица.

От Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна са съобщили, че ВСУ са "провалили плановете на руската армия да се вклини максимално в дълбините на градското развитие на Волчанск в Харковска област и да се закрепи там".

"От началото на настъплението на противника на 10 май 2024 г. на Харковско направление ВСУ решително наложиха значително намаляване на активността на руските сили. Плановете на противника да се вклини максимално в дълбините на градоустройството на Волчанск и стъпването там са осуетени. От началото на днешния ден нашите подразделения продължават да изпълняват бойни задачи в рамките на градоустройството на Волчанск в северната част на града, държат противника под огън и контрол. Действията продължават, ситуацията е под контрол."

"От началото на деня има 23 бойни сблъсъка, противникът е нанесъл два ракетни удара, четири въздушни удара с използване на осем системи за противовъздушна отбрана и 48 удара с безпилотни самолети-камикадзе, извършил е 564 атаки по позициите на Въоръжените сили на Украйна".