Обстановката в района на Бахмут е изключително напрегната. Руснаците са хвърлили в настъпление най-подготвените щурмови отряди на ЧВК "Вагнер“. Това заяви командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски, цитиран от РБК-Украйна.

"Ситуацията в района на Бахмут е изключително тежка. Въпреки значителните загуби, противникът хвърли в настъпление най-обучените щурмови отряди на "Вагнер“, опитвайки се да пробие отбраната на нашите войски и да блокира града“, обяви генералът в Telegram.

В същото време Сирски отбеляза, че в боевете за Бахмут украинските военни показват множество примери за устойчивост, смелост и героизъм.

Припомняме, че по-рано Министерството на отбраната на Украйна заяви, че ситуацията на фронта е тежка, като най-тежко остава именно на Бахмутското направление в Донецка област.

Според говорителя на Източната група на въоръжените сили на Украйна полковник Сергей Череватий Бахмут продължава да бъде епицентърът на удара на руските сили. Според него на север от града, в района на Ягоднe, продължават ожесточени боеве.