Една от най-известните актриси в Холивуд празнува днес. Sofia24.bg ще ви разкаже за американската актриса Дрю Баримор, която е родена на 22 февруари 1975 година в Кълвър Сити, Калифорния. Тя е позната на зрителите от "Извънземното“, "Батман завинаги“, "Писък“, "Ангелите на Чарли: Газ до дупка“, "Той не си пада по теб“, "Всичко ни е наред“, "Разбий ги!“, "Заедно по принуда“. От 2020 г. е водеща на свое собствено токшоу, озаглавено "Шоуто на Дрю Баримор“. 

Тя става звезда, когато е на седем години с ролята си във филма "Извънземното“. Две години по-късно се снима в "Подпалвачката“ по Стивън Кинг. Превръща се в звезда, но за сметка на това не успява да завърши гимназия. Младото момиче има много трудно детство белязано от употреба на алкохол и наркотици. На 14-годишна възраст прави опит за самоубийство. 

Дрю Баримор произхожда от семейство на актьори. Тя е дъщеря на Джон Дрю Баримор и Джейд Баримор. Любопитно е, че нейни кръстници са Стивън Спилбърг, и София Лорен. 

Дрю Баримор и Уил Копелман се женят през 2012 година, но четири години по-късно официално се развеждат. Двамата имат две дъщери - Олив и Франки. 

От 2004 г. Дрю Баримор има звезда на Холивудската алея на славата.