"Любов като небе" е песен, която независимо в какво настроение си бил или как се чувстваш, е нещо, което да те усмихне. Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" певецът Миро, избран за БГ изпълнител на 2023 година.

Песента идва с настъпващото лято и има позитивно, ведро, леко звучене, решено в стила на 80-те и 90-те години на ХХ век. "Имаме нужда от позитивна музика. Аз имам нужда. И понеже имам, заповядайте, всички да вземат от това".

Идеята за песента е била осъществява заедно с музиканта Крум Георгиев, който е предложил основния мотив за мелодията на саксофона. Споделя, че за текста на песента е отишла една година, защото не са успели да хванат темата на песента. "Крум си представяше, че песента е за голямата любов, която идва към теб, и аз исках да се съобразя с това. Но истината е, че исках парчето да бъде една песен, с която да се събудиш сутринта и да ти е хубаво".

Миро споделя още, че една година с екипа му постоянно са работили по песента и накрая написва текста от раз в деня, когато трябва да влезе да я запише. "Аз написах 15 текста за това парче. Не съм се старал толкова много за текст на песен никога". Изпълнителят споделя още, че баладата "Бягаме" се ражда по време на създаването на "Любов като небе" като израз на разочарованието, че не може да се справи с текста.

Миро сравнява писането на песни и пеенето с терапия. "Голяма част от песните се раждат по този начин докато се жалвам от живота си на себе си… или на Вселената", каза той.

Певецът сподели още, че в края на годината ще се появи нова песен, която написва заедно с Dexter и Кристиян Костов. "Припевът на песента и най-интересният музикален ход се роди в мисълта Крис в рамките на една секунда – той просто продължи една музикална фраза. Песента се казва "Нежен"", каза той и добави, че има проект и с изключително талантливата певица Дара Екимова. 

През лятото Миро тръгва на турне заедно с фънк бандата "СолБемол", в което ще прозвучат всички любими песни на летните сцени в по-големите градове на страната. Концертите започват от Пловдив на 17 юни, на 21 юни в Плевен, на 11 юли във Велико Търново, в Бургас на 18 август, Стара Загора на 29 август, на 4 септември във Варна, и на 12 септември в Русе . Финалният концерт е на 18 октомври в Зала 1 на НДК.

"Обещах, че във всеки град ще пея поне по една нова песен и накрая ще ги събра в концерта в София и ще ги издам в албум, който ще се казва "Миротворци", заключи Миро.