Артистите винаги трябва да се съмняват дали са достатъчно добри. Това каза Свилен Ноев от "Остава" в "Шоуто на Надя Брайт" на Радио "Фокус".

Доброто представяне на концерт зависи както от музикантите, така и от озвучаването, заяви той. От това зависи и реакцията на публиката. "Музиката въздейства. Ако имаш хубави песни и пееш хубаво, нещата стават. Когато свирим на ново място, концепцията е просто да се свири, без да се говори много", сподели вокалистът на "Остава".

В първите години след създаването си групата получава подкрепа единствено от Кирил Маричков. "Искам това нещо да се промени сега. Когато имаме големи концерти, винаги имаме млада подгряваща група. Само печелим от това. Когато 20-годишно момиче дойде на концерт на групата, която е от 20-годишни, после като гледа хедлайнера, може и да й хареса "Остава". Иначе няма шанс да се докоснем, защото ние сме съвсем друго поколение. От това печели и по-известната група", обясни вокалистът.

Харесва музиката на Hayes & Y, Innerglow, Jin Monic и JEREMY?. По думите му само от тях зависи дали ще добият широка популярност. "Всеки трябва да има неговия "Шоколад" или Loosing My Religion. Това става понякога по случайност да имаш толкова мощен хит. Като започнат да те чуват много хора, някои от тях започват да те слушат", каза Свилен Ноев.