Актьорът Ник Паскуал, за когото се твърди, че е намушкал многократно с нож холивудската гримьорка Али Шехорн, е бил арестуван и обвинен в сряда, 29 май.

Паскуал бе обвинен опит за убийство, грабеж на жилище в присъствието на човек и в нанасяне на телесна повреда, се казва в прессъобщение на Окръжната прокуратура на Лос Анджелис. Ако бъде признат за виновен по повдигнатото обвинение, той може да бъде осъден на доживотен затвор, съобщават "People", цитирани от vesti.bg. 

Твърди се, че Паскуал е намушкал Шехорн няколко пъти с нож в 4:30 ч. сутринта на 23 май в дома ѝ в Лос Анджелис. Той е нахлул в дома ѝ и "е нанесъл тежка телесна повреда на жертвата при обстоятелства, свързани с домашно насилие" и "лично е използвал нож по време на извършване на престъплението", се казва в съобщението.

След това се твърди, че е избягал от местопрестъплението и е бил задържан на граничния контролно-пропускателен пункт САЩ/Мексико в Сиера Бланка, Тексас. От офиса на окръжния прокурор на Лос Анджелис съобщават, че Паскуал ще бъде транспортиран до Лос Анджелис, където ще му бъдат повдигнати обвинения за това престъпление.

Полицейското управление на Лос Анджелис все още разследва случая.

"Мислите ми и искрените ми съболезнования са с жертвата на този ужасен инцидент", заяви окръжният прокурор Джордж Гаскон в съобщение за пресата. Той продължи: "Този отвратителен инцидент е ярко напомняне за опасностите, които крие домашното насилие. Ние ще гарантираме, че лицето, отговорно за този ужасен акт, ще понесе отговорност за действията си."

Преди ареста на Паскуал на 29 май беше съобщено, че гримьорката е претърпяла множество операции за нараняванията си, според страницата GoFundMe, създадена от нейните приятели Емили Макдоналд и Джед Дорноф.

Няколко дни тя е била в интензивното отделение, но от вторник, 28 май, е освободена и преместена в друга част на болницата. В сряда Дорноф сподели снимка на Шехорн, която се разхожда из болницата с проходилка.

"Али Шехорн прави положителни стъпки към възстановяването си. Пътят все още е много дълъг, но тя го посреща със смелост и решителност. С любов, Джед", написа той в актуализацията.

По-рано Дорноф сподели, че Шехорн и Паскуал са се запознали на снимачната площадка на филма "Бунтовна луна", съобщава "Лос Анджелис Таймс".