Познавате го като Антонио Ресио от испанския сериал "Новите съседи". Sofia24.bg ще ви разкаже за актьора, който влиза в кожата на търговец, който не чисти риба. Антонио трови живота на всички в жилищната кооперация, заплашва ги с електрошок, конфискува им изтривалките и храната. Една от култовите реплики на Антонио е: "Аз съм Антонио Ресио, вашият всемогъщ домоуправител, дължите ми подчинение!“. 

Актьорът, който играе ролята на Антонио, се казва Жорди Санчес Сарагоса. Той е роден на 13 май 1964 година в Барселона. През тази година ще навърши 60 години. Жорди работи дълги години като фелдшер. Учи актьорско майсторство в продължение на пет години и започва работа в театъра. Играе и продуцира няколко пиеси. 

Някои от пиесите му са представени в Барселона и Мадрид, Англия, Чили, Перу, Панама,  Еквадор, Уругвай, Швеция, Дания, Ню Йорк (САЩ), и други. През 2002 г. печели награда за "Най-добър телевизионен актьор". Публикува книга за автобиографични разкази "Хората, които ме намериха“. Джорди Санчес бе в тежко състояние след потвърден COVID-19 през 2021 година. 

Актьорът бе хоспитализиран в тежко състояние и бе настанен в интензивно отделение. В крайна сметка испанецът пребори вируса и продължава да радва феновете. В продължение на 16 години Жорди Санчес изпълнява ролята на Антонио Ресио в хитовата комедийна поредица "Новите съседи".