Една от най-харесваните млади актриси у нас празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Актрисата Евелин Костова е позната като нахаканата Ивон от сериала "Съни бийч" и като Дара от "Завръщане“. 

Костова е родена на 15 май 1993 г. в Перник. Завършила е Професионалната гимназия по икономика, а след това НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ при проф. Стефан Данаилов.

През 2012 г. е част от детско-юношеския театър "Мускетарите“ с ръководител Ваня Микова. От 2016 г. до 2017 г. е част от трупата на Драматично-кукления театър "Иван Радоев“ в град Плевен, където играе в "Балада за Георг Хених“ по Виктор Пасков с ролята си на Марчела Отвъдната на режисьора Крум Филипов. От 2017 г. е част от трупата на Театър "Българска армия“ в София.

Дебютира на малкия екран в ролята на Маги Табакова от сериала "Къде е Маги“. Получи главна роля в "Секс, лъжи и ТВ: 8 дни в седмицата" като влезе в обувките на Ина Викторова.

Можем да я гледаме в "Басейнът", "Урок по български", "Арсеник и стари дантели", "Жена без значение", "Стъпка по стъпка", "Представление и половина". 

През 2021 г. печели две награди за най-добра актриса за ролята си на Петя в късометражния филм "Принуда“ (Coercion) на международните филмови фестивали в Прага, Лондон и Ню Йорк.

През 2022 г. е член в журито на осмия сезон на риалити шоуто "България търси талант“, където си партнира с Катерина Евро, проф. Тодор Кантарджиев и Николаос Цитиридис.