Ген. Атанас Атанасов и всички около него да мислят как ще убедят българските граждани, че тази коалиция на изчегъртаните с изчегъртващите, на арестуваните с арестуващите ще продължи работа. Това заяви в NOVA News служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Той коментира думите на Атанасов, който заяви, че новият кабинет ще направи проверка дали е била отказана военна помощ на Украйна. Ако това се потвърди, ще се поиска импийчмънт на президента Румен Радев.

"Всеки министър носи отговорност за това, което е извършил. Няма как държавният глава да отговаря за служебния кабинет. Това, което говори г-н Атанасов, няма никакъв резон", допълни Стоянов.

Според него протестите пред Президентството са имали само една цел – "да скрие това, което правят коалиционните партньори". "Как тези врагове изведнъж започнаха да се обичат", попита Стоянов.

Той коментира и направения отчет от служебното правителство.

"Обсъдихме постиженията по време на уж краткия мандат на служебния кабинет, който действително се оказа 10 месеца. Постигнахме много по отношение на модернизацията и социалните придобивки на военнослужещите. Големият недостатък за служебния кабинет е, че нямаше политическа подкрепа тогава, когато имаше парламент. Голяма част от нашата работа остана неразвита", допълни още Димитър Стоянов. И заяви, че новият министър на отбраната ще се сблъска с доста предизвикателства.

"Изпратили сме искания за предоставяне на оферти за доставка на 3D радари, бойни машини за пехотата и други. Пожелавам успех на новото правителство", заключи той.