Обикновено в България нещата, които планираме като временни са най-трайните. Много е възможно това правилтество и този парламент да изкарат пълния си мандат. Ротацията може да стане по-сложна, може да се включат нови субекти - трети или четвърти. Така анализира политическата ситуация бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров рпед bTV.

По думите му идеята за ротация е от чужд опит, което е доста опасно. 

"Когато министър-председателят подаде оставка и встъпи следващия с оставката му, цялото правителство излиза в оставка. Процедурата, която протече в този парламент ще се повтори и отново ще имаме първи мандат с ГЕРБ и втори мандат с ПП-ДБ. И тогава ще възникне въпросът с кой мандат ще бъде осъществена тази ротация – с този на ГЕРБ или на ПП-ДБ. Дали ще се запази целият състав на Министерския съвет, или ще има ротационни министри“, допълни проф. Киров.

Според него в изказването на Николай Денков прозира неразбиране за начина, по който ще се осъществи ротацията.

Пламен Киров определи искането на депутатски имунитети от прокуратурата така:

"Последни отчаяни опити в този титаничен сблъсък между главния прокурор и коалиционното парламентарно мнозинство, както и изпълнителната власт. Престрелките се ожесточават, но струва ми се, че следващата седмица въпросът ще бъде решен с прекратяването на мандата на главния прокурор“.