"Ние идваме!" повече от месец критикуваше аргументирано варианта за сключване на правителствена коалиция с ГЕРБ, под закрилата на ДПС. Това вече е безсмислено. Имаше смисъл да го правим, за да се избегне грешката, за да не бъдат измамени хората, които повярваха в промяната, демокрацията и справедливостта. Днес те вече са измамени.

Това се казва в прессъобщение на гражданското движение "Ние идваме!".

"Днес ни убеждават, че хаосът в институциите е резултат от многото избори, а не от действията на мафията и корупцията. Днес ни убеждават, че хаос са протестите, а спокойствието са договорките в престъпен картел. Днес се опитват да ни обяснят, че България ще напусне евроатлантическия път на движение – никога няма да допуснем това".

"Ние идваме!“ уважаваме експертите в този кабинет, но не приемаме измамата, с която бяха инсталирани от ПП и ДБ. Споменаваме тях, защото от ГЕРБ сме имали само едно изискване – да слязат от власт. Има утрешен ден и той вероятно ще дойде скоро. Той е важен за стотиците хиляди, които повярваха в промяната, а не за нас като личности, не на партийните секретари и мераклиите за държавен пост. "Ние идваме!" ще дадем възможност на хората, които държат на законите и демокрацията, да имат свое политическо представителство", допълниха от движението на Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов.