Кирил Петков, ПП - Илиана Беновска "Беновска пита – Радио К2", 6.06.2023 г. 

Кирил Петков: Първо искам да кажа честито на всички българи, че вече имаме вече редовно управление, което е избрано по демократичен начин! Връщаме силата на парламентарната република по начин, по който е записан в Конституцията!

Илиана Беновска: Може ли да благословите това правителство? Какво ще му пожелаете?

Кирил Петков: Моето желание е първо това правителство да бъде за 4 години! В тези 4 години България да стане една нормална европейска държава, част от Шенген, от еврозоната, с нормално правосъдие! И ние в Парламента имаме огромен ангажимент да подкрепим това правителство в неговото управление, със законодателните реформи, които всеки един от нас е обещавал пред избирателите си!

Илиана Беновска: Имате ли график?

Кирил Петков: Имаме ли план – да!

Илиана Беновска: График?

Кирил Петков: Имаме график. Имаме план. Разчетена е програмата на тримесечия. И сега, доколкото знам, всеки един от министрите ще разбие този график на седмична програма. Защото задачите, които са пред всички други и пред цялото правителство ще бъде функция на това колко добре се изпълнява таиз програма. Както г-н Денков каза – по делата ще ги познаете!

Илиана Беновска: Ще го обявите ли публично?

Медия: Два гласа "за" от Карадайъ и Пеевски, какво значи това?

Илиана Беновска: Те са народни представители!

Кирил Петков: Всеки един народен представител има правото да изрази своето съгласие. В случая това, което те показаха, че подкрепят това правителство. От наша гледна точка ние сме сигурни, че реформите, които сме задали и конституционните промени, които искаме да се случат, ще ги отстояваме на всяка цена! Благодаря ви!