Политиците и магистратите, които днес воюват, когато бяха приятели, имаха един общ враг. Той се казваше Красимир Каменов-Къро. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"Към неговото залавяне бяха насочени много усилия. Той беше обявен и за междудържавно издирване. МВР е уведомило властите в ЮАР къде се намира това лице. За съжаление, не беше установено и задржано преди да се стигне до смъртта му. Точно тези хора дължат обяснение как и защо се стигна до убийството на този човек, посочван за техен общ враг. Това обяснение е некоректно да се търси на друго място", каза още Демерджиев.

"Вие знаете за кого говоря, ясно е. Понеже се направиха някои спекулации в медиите за незаконни действия на службите много ясно искам да заявя, че силно се надявам да не се визира МВР в тази насока, защото то не си е позволявало нито да подслушва, нито да следи, нито да записва някой незаконно, няма и да си позволи. МВР единствено разследва престъпници, когато имаме данни. МВР няма да участва нито във войни между представители на отделни институции и да заема страна в такива конфликти, нито ще участва във войни между политици и представители на други институции. Това, което ние правим и ще продължаваме да правим е да защитаваме стриктно правата и интересите на българските граждани и да положим всички усилия да обезпечим реда и законността в страната", категоричен бе вътрешният министър.