Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратирата утре. Очаквам доклад и от Министерство на здравеопазването. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев по повод решението си да поиска от органите да направят проверка как е одобрен строежът на болницата “Мама и аз".

Припомняме, че правителството одобри строежа й, но след последвалите негативни реакции от политици и институции, решението бе отменено от министър-председателя. Причината за недоволството бе, че това ще отмени строежа на Национална детска болница.

"Нямахме никакви притеснения относно законосъобразността на решението. Само че в обществото излязоха факти, които нямаше как да знаем. Веднага реагирахме", отговори Главчев на въпрос защо подава сигнал срещу решение, което е минало в кабинета му.

Президентът Румен Радев също коментира, че и при неговите служебни правителства е имало такива искания. "Още тогава категорично заявих моята позиция и тя се спазване от всички служебни правителства", подчерта държавия глава. "Премиерът да каже как се е движил проектът за частната болница "Мама и аз. Детското здравеопазване трябва да бъде национален приоритет", категоричен бе той.

По думите му държавата е закъсняла с изграждането на национална детска болница, каза още Румен Радев.