Депутатът от ГЕРБ/СДС и председател на Комисията по здравеопазване в 49-ото Народно събрание проф. Костадин Ангелов взе отношение по скандалната тема за частната детска болница и се обърна към "Продължаваме промяната" с думите: "Ами, питайте си вашите хора, защо подписаха разрешителните за "Мама и аз".

Както по-рано "Фокус" видя в разпратените до медиите от ИА "Медицински надзор" комплексни оценки за болница "Мама и аз", подписите под разрешителните са на кадри на "Продължаваме промяната".

Публикуваме позицията на проф. Костадин Ангелов в социалната мрежа "Фейсбук" без редакторска намеса. 

"Частната болница "Мама и аз" получава "зелена светлина" през април 2023 г.

Подписите са на тогавашния шеф на ИАМН Росен Коларов и управителя на НЗОК Йорданка Пенкова.

Тогава на власт е служебният кабинет на Румен Радев.

10 дни след идването на кабинета "Денков", ИАМН прави втора, допълнителна комплексна оценка. Росен Коларов подписва и нея. МЗ и Христо Хинков не искат становище от НЗОК.

В края на 2023-та, Станимир Михайлов (да, онзи същият от ПП), като шеф на НЗОК дава положително становище за финансиране на "Мама и аз".

Март, тази година, ИАМН, ръководена от Иванка Динева подписва комплексна оценка, в която е сменен само адресът на болницата. Чисто формална процедура, без в нея да има промяна в броя на легла, клиники и дейности.

Такива са фактите и документите, а те говорят, че вратата за болницата е открехната от служебния кабинет на Радев и широко отворена от хората на ПП в здравеопазването.

И сега щели да пращат решението на ДАНС и прокуратурата.

Ами, питайте си вашите хора, защо подписаха разрешителните за "Мама и аз", призова проф. Костадин Ангелов.