Саутхемптън достигна финала в плейофите на Чемпиъншип за изкачване в Премиър лийг. "Светците" надиграха Уест Бромич Албиън с 3:1 в реванша у дома.

Ирландският полузащитник Уилиям Смолбоун откри в 49-ата минута, благодарение на асистенция от уелския нападател Дейвид Брукс. Английският стрелец Адам Армстронг удвои в 78-та минута чрез подаване на халфа Флин Даунс. Армстронг бе точен отново в 85-ата от наказателен удар. Седрик Кипре фиксира крайния резултат в осмата минута от добавеното време, когато бе намерен от Мики Джонстън.

Във финала на "Уембли" Саутхемптън ще играе с Лийдс, където се подвизава националът ни Илия Груев. Снощи йоркшърци надвиха Норич вкъщи с 4:0 в реванша, а първият гол бе именно на сънародника ни. Преди 13 дни точно Саутхемптън победи Лийдс в последния кръг от редовния сезон на Чемпиъншип с 2:1 като гост.

Финалът между Лийдс и Саутхемптън ще е на 26 май от 17:00 часа българско време. Миналият сезон именно двата отбора изпаднаха от английския елит, както и Лестър, който вече спечели директно изкачване в първия ешелон. "Лисиците" завършиха първи в Чемпиъншип , а Ипсуич като втори в крайното подреждане заслужи втората директна квота за Премиър лийг.