Хъл Сити се раздели с мениджъра си Лиъм Розениър, след като не успя да достигне плейофите за промоция в Премиър лийг, съобщи клубът от Чемпиъншип. След като загуби с 0:1 от борещия се за спасение Плимут в събота, Хъл завърши седми на 3 точки зад 6-ия Норич, който зае последното място в баражите.

39-годишният специалист, който игра за Хъл от 2010 до 2015 година, пое ръководството през ноември 2022-а, преди да подпише нов 3-годишен договор през декември 2023-а. През миналия сезон той изведе състава от 21-о място, с една точка над зоната на изпадащите, до 15-а позиция в подреждането на второто ниво в английския футбол.

"Това бе най-трудното решение, което трябваше да взема като председател на този прекрасен футболен клуб", каза собственикът Акун Иликали в изявление.

"От пристигането на Лиъм се радваме на отворени работни отношения и несъмнено е постигнат напредък по време на мандата му. Той винаги ще е част от това семейство и аз му благодаря за цялата работа. Въпреки това стана очевидно, че визиите ни за бъдещето се разминават и чувствам, че сега е моментът да направим промяна", добави той.

Помощник-треньорите Джъстин Уокър и Бен Уорнър също ще напуснат клуба.