Лийдс приема Норич в полуфинален реванш от плейофите в Чемпиъншип. Той ще започне от 22:00 часа на стадион "Елънд Роуд".

Първият мач между двата състава миналата неделя завърши без попадения. Сега крайният победител ще се класира за финала на "Уембли" в Лондон. Той ще определи последният трети, който ще спечели изкачване в Премиър лийг за следващия сезон.

Дълго време Лийдс бе сред фаворитите за директна промоция в английския елит и бе на второ място във временно класиране или близо до него. Поредицата от негативни резултати за йоркшърци ги смъкнаха на трета позиция в крайното подреждане за сметка на шампиона Лестър и подгласника Ипсуич.

Норич взе последното 6-о място в баражите за сметка на Хъл Сити. "Канарчетата" приключиха редовния сезон в серия от две равенства и поражение в последния кръг от Плимут с 0:1.

През сезона Илия Груев и съотборниците му от Лийдс направиха дубъл над днешните си съперници - 3:2 като гости в 12-ия кръг на 21 октомври и 1:0 у дома в 29-ия кръг на 24-и януари.

Сега в плейофите головете на чужд терен не се зачитат и при равенство ще има продължения и/или дузпи. Другият полуфинал Саутхемптън - Уест Бромич Албиън е утре от 22:00 часа.