Бесен съм, но и доволен, заяви пред журналисти Радослав Янков след отпадането си на четвъртфиналите във втория паралелен слалом на Световната купа в Пампорово днес, предаде репортер на "Фокус“.

"Нормално е да ме яд, защото малка неточност ми коства влизане в четворката“, посочи най-добрият ни сноубордист. "Наведох се малко повече, отколкото трябва, стана за части от секундата. Беше в равната част, където нямах възможност да се върна в трасето“, уточни Янков.

Но въпрос, каква е равносметката му след двете най-добри класирания за сезона – трето и пето място на писта "Стената“ в Пампорово, Радо Янков каза, че е доволен, защото е успял да се качи на подиума за първи път след олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 г.  "Това ми е деветото място в тройката, наистина много ми се искаше и днес да вляза в четворката, защото във финалите всичко може да се случи. Но това е състезанието“, призна Янков.

Още утре сутрин той трябва да тръгне за следващия си старт в Рогла (Словения) и допълни, че веднага трябва да се отърси от негативната емоция.

“Ще ми трябва време да осмисля това, че за първи път в живота ми имаше старт от Световната купа в Пампорово. Когато днес застанах на старта, още не можех да повярвам, че съм тук с най-добрите в моя спорт на пистата, на която направих първите си завои. Наистина ще ми трябва време да осъзная, че е реалност", каза още Радо Янков.