Радослав Янков, който е най-добрият български сноубордист, заяви, че е много доволен от това, че ще може да кара пред родна публика и то на най-високо ниво.

Зимният ни курорт Пампорово събира елита в този спорт при мъжете и жените в стартове за Световна купа, които ще се проведат събота и неделя (20-и и 21-и януари).

"Една моя мечта се сбъдна. В родното ми място да се състезавам, пред своя публика и да съберем световния елит тук, да дойдат на гости при мен.

Сигурен съм, че пистата е на световно ниво, надявам се да станат две хубави състезания“, сподели на официалната пресконференция роденият в Чепеларе бивш носител на Световната купа в сноуборда при мъжете.

"Нямам очаквания към себе си. Надявам се на две състезания на високо ниво. Повечето от участниците, да не кажа почти всички, не са карали на писта "Стената“, и е нормално да са по-респектирани от това. Надявам се да покажа потенциала си и накрая ще видим резултата", добави още Янков.

"Фокус" ще следи всичко по-интересно около събитието. Специален пратеник на медията в Пампорово е кореспондентът ни Нели Гергьовска.