Южнокореецът Лий Сан-Хо спечели втория старт при мъжете в дисциплината "паралелен слалом" от Световната купа по сноуборд, която се проведе в планинския ни курорт Пампорово.

Той победи във финала австрийската 43-годишна легенда Андреас Промегер. На "червеното трасе" Сан-Хо, който е олимпийски вицешампион от Пьончан през 2018-а в паралелния гигантски слалом, беше с 8 стотни от секундата по-бърз от ветерана, който кара на "синьото трасе".

В малкия финал в тази дисциплина при мъжете австриецът Фабиен Обман спечели след дисквалификация на американеца Коди Уинтърс.

Шампионът Лий Сан-Хо беше награден от министъра на спорта на Република България Димитър Илиев. Вторият Андреас Промегер беше награден от мажоритарния собственик на "Пампорово“ АД Цветелина Бориславова, а Фабиен Обман, завършил на трето място - от Цеко Минев, председател на Българска федерация по ски.

Българинът Радослав Янков днес влезе в "Топ 8", губейки от Промегер на четвъртфиналите.

Янков влезе като втори от квалификацията, а на осминафиналите победи Себастиан Кисингер от Австрия.

Припомняме, че вчера Радослав Янков зае трето място в първия старт от Световната купа в Пампорово, влизайки в "Топ 3" на такъв форум за първи път от 2018-а година насам.

"Фокус" следи всичко по-интересно около събитието. Специален пратеник на медията в Пампорово е кореспондентът ни Нели Гергьовска.