Радослав Янков зае второ място в квалификацията в дисциплината "паралелен слалом" на старта от Световната купа по сноуборд, която се провежда в планинския ни курорт Пампорово.

Най-добрият ни състезател в този спорт беше четвърти след първия манш, но след второ място във втория зае крайната втора позиция в пресявките, с което си осигури участие в основното състезание на писта "Стената", което започва в 13:15 часа.

Янков даде време от 59.10 секунди оставайки на 0.28 секунди от победителя Арвид Ънър от Австрия.

Италианецът Маурисио Бормолини зае третото място.

От другите българи най-близо до "Топ 16" беше Петър Гергьовски, който зае 19-а позиция, оставайки на едва 45 стотни от участие в основното състезание.

Теодор Замфиров е 20-и, а Александър Кръшняк е 26-и.

Останалите петима българи в квалификациите - Кристиян Георгиев, Димитър Ганчев, Георги Милчев, Станислав Вангелов и Петър Гьошарков отпаднаха след първия манш.

Общо 32 сноубордисти взеха участие в квалификациите.

Радослав Янков говори и пред медиите след днешните квалификации.

Припомняме, че вчера Радослав Янков зае трето място в първия старт от Световната купа в Пампорово, влизайки в "Топ 3" на такъв форум за първи път от 2018-а година насам.

"Фокус" следи всичко по-интересно около събитието. Специален пратеник на медията в Пампорово е кореспондентът ни Нели Гергьовска.