Още преди да пресека финала видях, че съм малко преди корееца. Трудно се описва усещането ми с думи. От 2018  не съм се качвал на подиум. Тава заяви пред журналисти бронзовия медалист в паралелния слалом от надпреварата за Световната купа по сноуборд в Пампорово Радослав Янков, предаде репортер на "Фокус“.

Той посочи, че е имал труден период заради контузията си с кръста и операцията. "Сега обаче съм благодарен, че успях да се кача точно тук в Пампорово на стълбичката. Много е емоционално. Много дълъг период без подиум, но в началото на този сезон нещата започнаха да се случват. Това лято нямах проблеми с кръста и успях да се подготвя по-добре физически. Нещата вървят добре – три осми места и сега на подиума. Доволен съм от себе си и се радвам“, коментира Янков.

"Винаги вярвам в себе си, не искам да си поставям очаквания, аз се опитвам да се концентрирам в  състезанието и да гледам това, които ми предстои. Предстои утре нов старт, натоварен ден ще бъде, дъските трябва да и подготвят“, допълни още най-добрият български сноубордист.

Съпругата и дъщеричката на Янков също го подкрепяха заедно със стотиците фенове на писта "Стената“. Той посочи, че щастлив човек със щастливо семейство и страхотен отбор.

Той допълни, че има страхотна подкрепа от федерацията и от държавата и им благодаря за това, защото са му помогнали да стигне до тук.

"Прекланям се пред публиката в Пампорово днес. Прекланям се пред тях, че са толкова шумни и респектират останалите състезатели“, каза още Радослав Янков.