Най-добрите сноубордисти в света са вече в България и тренират за участие в стартовете за Световната купа по сноуборд, които ще се проведат през уикенда (20-и и 21-и януари) в зимния ни курторт Пампорово.

"Най-добрите сноубордисти в света са тук! Подготовка за утрешното състезание", написаха от Българска федерация по ски и "Пампорово" АД в социалните мрежи, добавяйки снимки от днешните тренировки.

Участие в състезанията ще вземат легендарни сноубордисти като настоящият олимпийски шампион в паралелния гигантски слалом Бенямион Карл от Австрия, лидерът за Малката купа в паралелния слалом Даниела Багоца от Италия, както и  последният носител на голямата Световна купа Роланд Фишналер, също от Италия.

При жените у нас е легендата и единствена носителка на два златни медала от олимпийски игри в сли-алпийски дисциплини и сноуборд - Естер Ледецка. Чехкинята е тройна олимпийска шампионка (2 титли в сноуборд и 1 в ските -)

България ще бъде с 10 състезатели, сред които носителя на Световната купа през 2015-а година Радослав Янков.

"Фокус" ще следи всичко по-интересно около събитието. Специален пратеник на медията в Пампорово е кореспондентът ни Нели Гергьовска.