Българските сноубордисти, който участваха в днешните квалификации за Световната купа в Пампорово бяха подкрепени днес и от далечна Антарктида. Подкрепата идва от Марчо Паунов – чепеларец, който е част от българската експедиция на ледения континет, видя "Фокус". В пост в социалните мрежи той написа:

"Rado Yankov, Чепеларци те подкрепяме и ти пожелаваме успех и от Антарктика!!!

Успех желаем и на Тането, Митко, Петьо и Теди!!! Radoslav Yankov, Stanislav Vangelov, Teodora Pencheva, Dimitar Ganichev, Petar Gergiovski", се посочва в постаи  така той подкрепя родния ас в сноуборда и младежите.  

На плаката пише "Успех Див!", защото прякорът на Радо Янков в родния му град Чепеларе е Дивия.

Марчо Паунов от Чепеларе преди дни заедно с алпиниста Дойчин Боянов изкачиха връх "Чепеларе" и развяха знамето на родопската община от него.

Чепеларе е покрит с лед връх, разположен на 900 м н.в. в хребета Фрисланд. Получава това име в чест на град Чепеларе през 2002 г. Двамата го изкачиха първи път.

35-годишният Паунов е част от логистичния състав на експедицията ни в Антарктика за трета поредна година. Той работи на товарна въжена линия, която изгради за превоза на строителни материали през зимата на 2022 г.